Berkin Elvan’ın vurulma anına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı

Haziran şehidi Berkin Elvan’ın vurulma anına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı. Ulusal Kriminal Büro'nun hazırladığı görüntülerle, Berkin'in de içinde bulunduğu gruba müdahale eden polislerin nişan alarak ateş ettiği kesinleşti. Görüntüler Meclis'te yapılan basın açıklamasında basına izletildi. Anne Elvan ilk kez izlediği görüntüler karşısında fenalaştı.

Haziran eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın olay anına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı.

CHP milletvekili Hüseyin Aygün Berkin Elvan’ın ailesi ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Ulusal Kriminal Büro'nun hazırladığı yeni görüntüler izletildi.

Görüntüler TOMA kamerasından... Polis Berkin Elvan'ın da içinde bulunduğu gruba müdahale ediyor. Polis sokağın başında grubu bişan alarak art arda gaz fişeği sıkıyor.

İki polisin sıktığı mermilerin bir kısmı sekerek bir kısmı da doğrudan eylemcilerin üzerine gidiyor. Bir süre sonra da polis fişek atmaya devam ederken eylemi yapan grubun dağılmadığı görülüyor. Berkin tam bu sırada yere düşüyor. Çervesindekiler de Berkin'e yardım ediyor.

Berkin'e ateş ettiği görülen iki polisten biri kesin olarak tespit ediliyor. Diğerinin de anatomik yapısı üzerinden tahminde bulunuyor.

Gülsüm Elvan oğlunun vurulma anını ilk kez orada izledi. Gülsüm Elvan fenalaştı ve görevliler tarafından toplantı salonun çıkarıldı.

Elvan ailesi Yavuz Bingöl’ün “Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti" sözü nedeniyle dava açacaklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# berkin elvan # sami elvan # yeni görüntüleri ortaya çıktı