Eczacılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına katılarak, eczacıların mesleki sorunlarından taleplerine ve koronovirüs sürecini değerlendirdi.

Eczacılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

“Normalleşme sürecine girmek zorunlu oldu”

Türkiye’de maske kullanımını ve normalleşme adımlarını değerlendiren Çolak, “Devletin ücretsiz maske ayarlama süreci devam ediyor ancak elinde olmayan çeşitli sebeplerle dışarıya çıkmak zorunda olan bazı kronik hastalar ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için maskeye ulaşmak kolay değil.

Bu hafta 125 milyon maskeden 25 milyon insana verdik. Artık marketlerde de maske satışı ön görüldü. Fakat tıbbi ürün olan maskenin kullanılışı, yok edilmesini bilen insanlarız biz ve bunları ticari amaçlarla satan insanların yaptığı bu duruma karşıyız. Devletin ücretsiz maske dağıtımı doğrudur devam etmelidir. Normalleşme sürecine gelirsek eğer, vatandaşlarımızın bu işi ciddiye alması lazım biz bu sürecin biraz erken olduğunu ama Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sancıyla birlikte sağlık sancısını paralel gittiği için zorunlu bir adıım atıldı. Ama vatandaşın dikkat etmesi gerek” dedi.

“Bu süreçten el birliğiyle kurtulacağız”

Çolak, “Toplumun tüm kesimleri ekonomik anlamda derinden etkilendi. Devletimiz bu sorunu çözme konusunda ciddi kaynaklar ayırmalı.

Para döngüsü devam etmeyince, üretim çarkı dönmeyince eczacılarda etkilendi. Eczacıların reçete hizmet bedelinin arttırılması gerekiyor çünkü ilaç fiyatları arttıkça eczacıların karlılığı aşağı düşüyor. Üniversiteden yeni mezun olan eczacılarımızı ıslah ettik ve onlara ciddi bir maaş verdiğimizi ilettik bu talepler henüz karşılık bulmamıştı. Buna dair Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazmıştık. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı ve mektubu aldığını ifade etti umarım bu zor süreçleri el birliğiyle toplumun tüm kesimlerini rahatlatarak kurtulacağız” diyerek eczacıların devletten taleplerini bir kez de Ulusal Kanal ekranlarından iletti.

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # erdoğan çolak # türk eczacılar birliği