Mehmetçik, destan yazıyor

Mehmetçik, destan yazıyor. Baharın gelmesiyle, terör örgütü PKK, Irak'ın kuzeyi'deki kamp alanlarından Türkiye'ye giriş yapmaya çalışıyor. Anlık alınan istihbarat raporlarıyla güvenlik güçleri, teröristlere ağır darbe vuruyor. Son 4 günde Tunceli, Bitlis, Hakkari ve Irak'ın Kuzeyi'nde 60 terörist etkisiz hale getrildi.

Mehmetçik, destan yazıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Tunceli, Hakkari ve Bitlis'te PKK'ya yönelik bahar temizliği harekatlarına 500 asker katılıyor. Mehmetçik PKK'lılarla yer yer sıcak temas sağlıyor.

PKK baharın gelmesiyle Kuzey Irak ve Suriye'den Türkiye'ye sokmayı başardığı, ağır makineli Doçka'ları mevzilendirmeye başladı. Teröristlerin askeri üs bölgelerine yönelik saldırı yapacağı da gelen istihbarat bilgileri arasındaydı.

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalına başlatılan hava destekli operasyonlarda ilk belirlemelere göre 12 PKK'lı terörist ölü, 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.

Operasyonların bir başka adresi ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesi. Dün bölgeye düzenlenen hava harekatında 22 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bugün süren operasyonlarda 2 terörist daha öldürüldü. Çıkan çatışmada 1 askerimizde şehit oldu. Bölgede teröristlerce kullanılan 4 Doçka mevzi imha edildi.

Tunceli'nin Kutu Deresi ve Vartinik Deresi bölgeleri ise Mehmetçik tarafından çembere alındı. Dün yapılan operasyonlar da 14 PKK'lı öldürüldü.

Öldürülen teröristlerin sözde Dersim eyaleti doğu cephesi özel gücü olduğu ve direk olarak Kandil'den talimat aldığı belirlendi.

Operasyonu başarıyla tamamlayan askerler, kışlalarında alkışlarla karşılandı.

Ayrıca 24 Mart'ta Kuzey Irak'a yapılan hava harekatında da 8 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Böylece son 4 günde toplam 59'u ölü 60 terörist etkisiz hale geitirldi. 4 doçka mevzisi de imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

# mehmetçik # pkk # operasyon # haftalık bilanço