24 Mayıs’ta Erdoğan Köln’de, Yurtseverler Oberhausen’da

İktidara geldiğinden bu yana Avrupa’daki yurttaşların sorunlarına kulak tıkayan Erdoğan 24 Mayıs’ta Köln‘e Cumhurbaşkanlığı için oy istemeye geliyor. Türkiye’nin önde gelen aydınları, sanatçıları ve 7’den 70’e onbinlerce yurtsever ise AKP diktatörlüğüne karşı Oberhausen’da ‘Büyük Gençlik Şöleni’nde buluşuyor

24 Mayıs’ta Erdoğan Köln’de, Yurtseverler Oberhausen’da

Almanya'nın Oberhausen şehrinde 24 Mayıs'ta düzenlenecek Gençlik Şöleni'ne sayılı günler kaldı. Aynı gün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da Köln'de Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmasını başlatacağı yorumları, Avrupa'da yaşayan yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge karşı binlerce yurttaşın Türkiye Gençlik Birliği'nin Oberhausen König Pilsener Arena‘da düzenleyeceği şölende buluşması bekleniyor.

‚Türkiye Erdoğan’dan ibaret değil‘

Günlerdir sokaklarda şölenin tanıtım çaılşmalarını yürüten yüzlerce TGB'li genç, 19 Mayıs'ın yanı sıra şölenin Gezi Direnişi'nin birinci yıldönümüne denk gelmesinin heyecanı bir kat daha arttırdığını belirtirken, TGB Avrupa Başkanı Tunç Akkoç da, „24 Mayıs'ta Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çalışmasını Köln'de başlatıyor. Erdoğan'ın, Avrupa'da yaşayan Türk toplumunu oy deposu olarak görmesine izin vermeyiz“ dedi. O gün iki Türkiye tablosu olacağını vurgulayan Akkoç, „24 Mayıs gençlik şölenimiz çağdaş Türkiye'den yana, özgürlüklerin Türkiyesinden yana olanlar için Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının başlangıcı olsun. Türkiye'nin Tayyip Erdoğan'dan ibaret olmadığını o gün gösterelim“ diye konuştu.

‚Köln’de Erdoğan, Oberhausen’da direniş şehitleri‘

Avrupa’daki yurttaşlara büyük görevler düştüğünü hatırlatan Akkoç sözlerine şöyle devam etti: „ Ona ilk mağlubiyeti burada tattıracağız. Oberhausen'da bir araya gelen kızlı erkekli gençler, gerçekleri yazan gazeteciler, Silivri'nin duvarlarını yıkanlar, Gezi'de dünyaya örnek olanlar gerçek Türkiye tablosu. 24 Mayıs'ta Köln'de Tayyip Erdoğan konuşacak, ama Oberhausen'da Ali İsmail Korkmaz'ın annesi konuşacak. Abdocan'ın ağabeyi Zafer Cömert konuşacak. Köln'de saatlerce sadece Tayyip Erdoğan konuşurken Oberhausen'da Soner Yalçın, Duman ve birçok direnen sanatçı gençlikle beraber olacak“

‘Yeniden Samsun’a çıkıyoruz‘

Büyük şölende konuşacak olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, 24 Mayıs‘ta yurttaşları Oberhausen’a çağırdı. Feyzioglu şunları söyledi:

“Cumhuriyet için, 19 Mayıs ruhu için 24 Mayıs'ta Oberhausen'dayız. Duman konseri, Soner Yalçın, Metin Feyzioğlu ve hepsinden önemlisi binlerce yurtsever var. Hepbirlikte tek yürek yeniden Samsun'a çıkıyoruz dostlar. Özgürlükler için vatan ezgileri söyleyeceğiz ve ‘Bütün ümidim gençliktedir‘ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gitmeye bir kez daha yeminler edeceğiz.“

Gezi Direnişi şehitlerinden Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert de, 24 Mayıs’ta Oberhausen’daki şölene katılacağını açıkladı. Cömert, yurttaşlara çağrıda bulunurken, şöyle konuştu:

“Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hediye ettiği bu bayramı hayatının baharında katledilen kardeşim Abdocan olmadan kutlayacağım. Gençlik bayramında 1 sene önce katledilen Atatürkçü gençlerimiz anmakla kalmayacağız, binlerce Abdocan ile, binlerce Ali İsmail ile, binlerce Berkin ile Aydınlık Türkiyemizin üzerine çöken bu kara zihniyeti yok etmek için mücadele bayrağını Almanya’dan yükselteceğiz. 24 Mayıs’ta Avrupa’nın kalbi Oberhausen Arena’da atacak.”

ERDOĞAN ADAYLIĞINA KÖLN'DE Mİ START VERECEK?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Köln'den start vereceği şeklindeki yorumları Hürriyet’e değerlendiren ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Başkanı Süleyman Çelik şöyle konuştu: “Bizim de basından takip ettiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanlığı adayları Mayıs ayı ortasında kesinleşecek. Eğer 24 Mayıs'a kadar adaylıklar kesinleşirse sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışına Köln'de başlayacağı belirtiliyor. Bunu bekleyip göreceğiz.”

DUMAN: 24 Mayıs için sabırsızlanıyoruz

„Eyvallah“ parçasıyla Gezi direnişine damga vuran Duman Grubu üyeleri, böyle bir şölende sahne alacakları için çok heyacanlı olduklarını belirtirlerken, “24 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz“ dediler.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Haziran ayaklanmasında Avrupa'da eylemlere iki yüzbine yakın yurttaş katılmıştı.

ADNAN TÜRKKAN / FRANKFURT

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # almanya # duman # 24 mayıs