Albayrak'tan yabancı yatırımcılara mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yatırımcılara telekonferansla seslendi; Türkiye'ye güvenin mesajı verdi. "Bu dalgalanmadan daha güçlü çıkacağız." diyen Albayrak, "Türkiye'nin bir IMF planı yok" vurgusu yaptı.

Yaklaşık 4 bin yabancı yatırımcıya seslendi. Türkiye'ye güvenin mesajı verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak telekonferans zirvesinde konuştu. "Türkiye'nin bir IMF planı yok" dedi.

Telekonferansa, ABD, Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcılar başta olmak üzere tüm dünyadan katılım vardı. Zirve, Türkiye saati ile 16'da başladı, 45 dakika sürdü. Bakan Albayrak, yabancı yatırımcılara ilk olarak "Ülke içi zorlukların farkındayız. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız." şeklinde seslendi.

"Bankalardan büyük bir mevduat çıkışı olmadı" ifadelerini kullanan Albayrak, "bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu olmadığını" söyledi.

"Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak. IMF ile işbirliği planımız yok. Yatırımcılarla açık ve şeffaf diyalog geliştireceğiz. Sürdürülebilir büyüme için ekonomi yeniden dengelenmeli. Ekonomide ılımlı bir büyüme oranı bekliyoruz."

"Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz" vurgusu da yapan Albayrak, "Merkez Bankası mali politika ile paralel adım atacak." diye konuştu.

"Türk bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bankalara destek konusunda tereddüt etmeyeceğiz. Merkez Bankası mali politika ile paralel adım atacak. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız."

Albayrak ayrıca Amerika'dan Halkbank'a ceza beklemediklerini de açıkladı. "ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz." dedi.

# albayrak # Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak