Ümit Kocasakal'dan CHP kurultayına tepki

CHP’de olağan kurultay bitti ancak tartışmalar devam ediyor. Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP liderinin okuduğu beyannameyi, “Fikir yok, Atatürk yok, ama açılımlar var, küreselcilik var, her yere göz kırpma var” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun “dostlarla iktidara” açıklamasına da, “Hendekçiler, kandilciler, Bay Davutoğlu, Bay Gül ve Bay Babacan da bu ‘dostlar’ arasında” diyerek tepki gösterdi.

Ümit Kocasakal'dan CHP kurultayına tepki

CHP kurultayını değerlendirdi, Kılıçdaroğlu’nun eleştirdi.

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar tartışılıyor. Bu tartışmalara eski İstanbul Baro Başkanı ve CHP’nin geçmiş dönemde genel başkanlığına aday olmuş Ümit Kocasakal da katıldı.

Kocasakal, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanına yönelik “tek adam” sözlerini hatırlatarak eleştirilerini açıkladı. “Girdiği her seçimi kaybetmiş ‘tek adam’, ‘tek aday’ olarak girdiği seçimi kazanarak, çok ‘demokratik’ bir süreçle yeniden genel başkan oldu” dedi.

Kurultayda CHP liderinin okuduğu 13 maddelik beyannameye de sert bir dille tepki gösterdi. Kocasakal, “Fikir yok, ideoloji yok, altı ok yok, kurucu felsefe Atatürk yok. Ama açılımlar etnikçilik, küreselcilik, her yere göz kırpma var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun tartışmalara neden “dostlarımızla iktidar olacağız” açıklamasını da değerlendirdi Kocasakal. “En acısı da, kimliğiyle kendi olarak iktidar hedefinden vazgeçip, ‘dostlarla iktidar’ gibi bir teslimiyetin hedef olarak gösterilmesi var” diye konuştu.

“Dostlar” diye adlandırılan kesimlerin kimler olabileceğini de paylaştı. Kocasakal, “Hendekçiler, kandilciler, yıkım ekibinin baş aktörlerinden Bay Davutoğlu (Serok Ahmet), Bay Gül ve Bay Babacan da bu ‘dostlar’ arasında” dedi. “Sıkı dostlar! Hadi hep beraber, ‘Gül döktüm yollarınaaa!” sözleriyle de tepkisini dile getirdi.

Ümit Kocasakal, Türkiye’nin ciddi bir muhalefet sorunu olduğunun da altını çizdi. “Mevcut iktidar iktidarını, gündelik boş söylem dışında bir şey üretemeyen muhalefete borçludur” dedi.

ulusal.com.tr

# chp # Ümit Kocasakal