Binali Yıldırım - Devlet Bahçeli görüşmesi sona erdi

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. İkili, başkanlık sistemi değişikiliklerini de içeren anayasa metnini görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Binali Yıldırım - Devlet Bahçeli görüşmesi sona erdi

Ve o görüşme yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlık sistemi değişikiliklerini de içeren anayasa metnini ele aldı.

Çankaya Köşkü'nde yapıldı görüşme. Yıldırım, Bahçeli'yi kapıda karşıladı. Basına kısa bir görüntü verilmesinin ardından görüşme basına kapalı yapıldı.

Yaklaşık 1 saat sürdü görüşme. Anayasa değişikliği ile ilgili daha somut adımlar atılması gerektiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, MHP liderine hükümetin başkanlık sistemi, yeni anayasa ve idam cezasına ilişkin tutumunu aktardı.

Yıldırım, Bahçeli ile en son 17 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmişti.

AKP, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğini referanduma götürebilmek için mecliste 330 "evet" oyu almak zorunda. Hükümetin mevcut sandalye sayısı referandum için yeterli değil. MHP'nin referandum için hükümet yeşil ışık yakmıştı. Başbakan Binali Yıldırım CHP'ye de bu konuda bir kez daha çağrı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # Başbakan Yıldırım # Bahçeli # çankaya