Pınar Gültekin davasında 7. duruşma: Mahkemede ABD müzekkeresi tartışma yarattı

Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin davasının 7. duruşması yapıldı. Duruşmada Pınar Gültekin’in telefonuna ulaşım sağlanması için ABD’ye yazılan müzekkere tartışma yarattı. Davanın bir sonraki duruşması da 20 Aralık'a ertelendi.

Pınar Gültekin davasında 7. duruşma: Mahkemede ABD müzekkeresi tartışma yarattı

Muğla’da canice katledilen Pınar Gültekin’in davasında 7. Duruşma Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Katil zanlısı Cemal Metin Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve kardeşi Mertcan Avcı da SEGBİS ile bağlanarak duruşmaya katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen verilerin Ankara Siber Suçlar Daire Başkanlığında incelendiği, gelen verilerin açılamadığı için Gültekin’in telefonuna ulaşım sağlanamadığı öğrenildi.

Gültekin ailesinin avukatı, “ABD’den gelen verilerin açılmaması nedeniyle 11 ay daha mı bekleyeceğiz. Pınar’ın ailesi artık yargılamanın bitmesini istiyor" dedi.

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın avukatı ise, gelen verilerin açılmasının imkansız olduğunu söyleyerek, ABD ile yeniden müzekkere yapılması talebinde bulundu.

Adli tıp raporunun henüz gelmediği belirtilen davada şifreli dosyalara yönelik çalışmaların Ankara’da devam ettiği belirtildi.

Duruşma mahkeme heyeti tarafından 20 Aralık tarihine ertelendi.

# abd # muğla # mahkeme # dava # pınar gültekin # SEGBİS # cemal metin avcı # mertcan avcı # Pınar Gültekin davası # Selim Avcı # Şükrü Gökhan Orhan