Milli tenisçi Yankı Erel Rusya'dan şampiyonlukla döndü

Milli tenisçi Yankı Erel Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen Kremlin Cup'ta kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu elde etti. 20 yaşındaki milli, final mücadelesinde öndeyken rakibinin maçtan çekilmesi ile şampiyonluğa ulaştı.

Milli tenisçi Yankı Erel Rusya'dan şampiyonlukla döndü

Millitenisçi Yankı Erel Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen Kremlin Cup'ta kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu elde etti. 20 yaşındaki milli, final mücadelesinde öndeyken rakibinin maçtan çekilmesi ile şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye'nin ve dünyanın spor gündemi şu şekilde:

• Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen için harekete geçti. İki isim VAR'ın başındaki operatör hakkındaki iddialarla gündeme gelmişti. TFF, iddialar ile ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

• Uluslararası Akdeniz E-Spor TurnuvaAntalya'da yapıldı. Dostluk, barış ve ortak gelecek teması işlenen turnuvada 300'den fazla takım şampiyonluk için mücadele etti. FIFA 21 oyununda Türkiye adına Futbolist takımı, Rocket League oyununda ise İspanyol takım şampiyon oldu.

• Galatasaray HDI Sigorta, Kadınlar CEV Kupası'nda ülkemizi finalde temsil edecek. İtalyan ekibi Saugella Monza ile deplasmanda karşılaşacak sarı kırmızılılar, 23 Mart'taki rövanş maçı öncesinde avantajlı skorla İstanbul'a dönmeyi hedefliyor.

• Fransa'da düzenlenen VIRTUSAvrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde özel sporcu Fatma Damla Altın pentatlonda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonası oldu. Fransa'nın Nantes kentinden yapılan müsabakalarda milli sporcu Muhsine Gezer de gümüş madalyaya ulaştı.

• Temsilcimiz Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 23. hafta erteleme maçında deplasmanda. İsrail'in Maccabi Playtika takımıyla karşılaşacak olan lacivert beyazlı ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 714 karşılaşmada 406 galibiyet ve 308 yenilgi yaşadı.

# spor # türkiye # antalya # futbol # milli # tenis # turnuva # avrupa # TFF # THY # atletizm # cev # espor # VIRTUS