AGC kağıt krizi için toplandı

Kağıt fiyatlarındaki artış nedeniyle yazılı basın büyük bir kriz yaşıyor. Yurdun dört bir yanında yüzlerce yerel gazete kapanmanın eşiğine geldi. Aydın Gazeteciler Cemiyeti de konuyla ilgili çözüm önerileri üzerinde çalışıyor.

Dolar ve Euro'daki rekor yükseliş, kağıt fiyatlarında büyük zamlara neden oldu. Basın, yayın ve matbaacılık sektörleri adeta ikiye katlanan kağıt fiyatları nedeniyle kriz yaşıyor. Kriz nedeniyle yurt genelinde yüzlerce yerel gazete de kapanmanın eşiğinde. Türkiye'nin dört bir yanındaki basın meslek kuruluşları seslerini yükseltiyor.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti de basın sektöründe yaşanan kağıt krizi nedeniyle acil toplandı. Yerel gazete sahiplerinin katıldığı toplantıda çözüm önerileri içeren bir birdiri taslağı hazırlandı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından bildiriye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydınlık Gazetesi'nin manşetten verdiği çözüm önerilerini de olumlu buluyor.

Kağıt fiyatlarının döviz fiyatlarına bağımlı olmasının en büyük nedeni ise, AKP'nin yıllar önce SEKA kağıt fabrikalarını özelleştirmesi. Türkiye son yıllarda en kalitesiz gazete kağıdını bile üretemiyor, ithal ediyor. Dövizdeki artışla birlikte ikiye katlanan kağıt fiyatları, hem gazeteleri, hem de kitap ve matbaacılık sektörlerini vuruyor.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

# kur # kağıt