Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç: ''ABD ile ilişkilerimizin mükemmel olduğunu söylemek zor''

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle ilişkiler üzerinden dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. "ABD ilişkilerin mükemmel olduğunu söylemek zor" diyen Bilgiç, Washington'un PKK/PYD ve FETÖ'ye verdiği desteğe dikkat çekti. Bilgiç, Türkiye'yi hedef alan Avrupa Birliği Komisyonu'nu da kabul etmediklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç: ''ABD ile ilişkilerimizin mükemmel olduğunu söylemek zor''

ABD ile ilişkileri bu sözlerle özetledi. İki ülke arasında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD'nin yanı sıra Avrupa Birliği ile ilişkileri de değerlendirdi. AB Komisyonu'nun hazırladığı Türkiye karşıtı rapora tepki gösterdi:

- Özellikle PKK/PYD ve FETÖ’ye destek, tek taraflı yaptırımlar gibi konular neticesinde bazı sorunlar var. İlişkilerimizi etkin yönetelim, sorunlarımızı çözelim. Benzer bir pozitif karşılık bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde de yine temaslarımız sürecek.

- Bizim açımızdan AB’nin ne söylediği çok önemli değil. Rapor baştan aşağı çifte standartlı bir şekilde yazılmış. Biz bunların hiçbirini kabul etmiyoruz.

''BUNLARIN HİÇBİRİNİ KABUL ETMİYORUZ''

Bakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Bilgiç, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Rum yönetiminin adımlarının karşılıksız kalmadığını ifade etti:

- Hem Yunanistan Hem GKRY Doğu Akdeniz gerginliği artırmaya yönelik adımlar atıyor. Biz bu tahriklere hem sahada hem masada veriyoruz. Rum kesimi kasım ayında bir sondaja başlayacağını da uyurdu. Bu gerçekleşirse Kıbrıs’ın haklarını korumak için mukabele edeceğiz.

"İLİŞKİLERİ KARŞILIKLI SAYGI VE YARARLA YÜRÜTMEK İSTİYORUZ"

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'in gündeminde Mısır ile ilişkiler de vardı:

- Mısırla ilişkilerimiz malum. Biz mısırla hem ikili hem bölgesel meselelerle karşılıklı saygı ve yararla yürütmek istiyoruz. İlişkilerimizi geliştirmek yönünde görüşmelere devam edeceğiz.

# abd # fetö # yunanistan # erdoğan # pkk # mısır # pyd # doğu akdeniz # avrupa birliği # Biden # washington # GKRY # Türkiye ABD ilişkileri # türkiye abd # Rum # türkiye yunanistan # avrupa birliği komisyonu # Türkiye Avrupa Birliği # Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç # türkiye abd f 35 anlaşması # Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri # Türkiye Mısır # türkiye abd görüşmesi # Türkiye ABD ilişkisi