12 Baro'dan açıklama

12 ilin barosundan Metin Feyzioğlu'na destek geldi. Yapılan ortak açıklamada, "Metin Feyzioğlu'na yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz" denildi.

12 Baro'dan açıklama

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na sarfettiği sözleri 12 baro yönetimi kınadı.

İstanbul, Adana, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa , Denizli, Eskişehir, Erzincan, Karabük, Kütahya ve Muğla Barosu yönetimleri ortak basın toplantısı düzenledi.

12 Baro'nun ortak açıklaması, "Başbakan tarafından, Türkiye'deki tüm avukatları temsilen konuşma yapmakta olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'na karşı; devlet adamlığı ile bağdaşmayan,düşünce ve ifade özgürlüğüne, hukuka aykırı bir davranış sergilenmiştir" denildi.

Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz.

Metin Feyzioğlu'na destek veren barolar açıklamalarında hukuk üstünlüğü ve savunma mesleğinin savunulmasında kararlılık ifadeleri kullanıldı. Ortak açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya davet ediyoruz" denildi.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # danıştay # baro # feyzioğlu