Meclis Başkanı devreye girdi!

Meclisi birbirine katan kavganın ardından muhalefet partilerinin Grup Başkanvekilleri Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya geldi. Muhalefet temsilcileri Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'yı, Çiçek'e şikâyet etti

Meclis Başkanı devreye girdi!

2 kez ertelenen İç Güvenlik Paketi'nin ilk gün görüşmelerinde Meclis tarihine geçen bu kavga sonrası Muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, Genel Kurul'da çalışma ortamının bozulduğu gerekçesiyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşme talep etmişti.

Meclis'in sevk ve iradesi konusunda hak ihlalleri yapıldığını belirten CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, görüşme öncesi yaptığı açıklamada tarafsızlıklarını yitirdikleri gerekçesi ile Ayşe Nur Bahçekapılı'nın çekilmesini talep edeceklerini söyledi.

Bu talebe bugün cevap veren Çiçek, CHP, MHP ve HDP grup başkanvekilleriyle saat 16.30'da bir araya geldi. Muhalefet temsilcileri İç Güvenlik tasarısı görüşmelerinde Ayşe Nur Bahçekapılı'nın oturum yönetmemesini istediler. Çiçek ise Meclis Başkanvekillerini benzer olayların yaşanmaması konusunda uyardı.

Bu arada Genel Kurulun bugünkü birleşiminde yine gerginlik hâkimdi. Sadık Yakut yönetiminde yoklamasız açılan Genel Kurul'da AKP ile muhalefet milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Muhalefet vekilleri yoklama yapılmamasını meclis sıralarına vurarak protesto etti.

ulusalkanal.com.tr

# mecliste kavga