Türk doktor tıp literatürüne girdi

Türk bir doktor, normalin beş katı genişlikte aort damarını tedavi etmeyi başardı. Doktor yaptığı ameliyatla tıp literatürüne girdi.

Türk doktor tıp literatürüne girdi

Murat Biçer. O bir doktor. Onu diğerlerinden ayıran özelliği ise imkansızı başarmış olması.

Prof. Dr. Murat Biçer, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. Öyle bir ameliyata imza attı ki tıp literatürüne girdi. Murat Biçer, normalde 3 santimetre olması gereken 15 santimetrelik aort damarını ameliyat etti.

77 yaşındaki bir kadın solunum sıkıntısı ile hastaneye gitti. Kadının aort damarında büyüme tespit edildi. Prof. Dr. Biçer, vücuttaki en büyük damar aortun, tüm vücuda kanın yayılmasını sağlayan ana damar olması nedeniyle durumu hassasiyetle inceledi.

Damarın her an yırtılma riski taşıması nedeniyle hasta hemen ameliyata alındı. Ameliyatta, damar çıkarılarak yerine sentetik bir damar yerleştirildi.

Biçer, aynı bölümdeki meslektaşlarıyla vakaya ilişkin makale hazırladı. Makale uluslararası bir kardiyovasküler dergisinde yayınlandı. Ve bugüne kadar bu genişlikte bir aort damara yapılmış ameliyat olarak tıp literatürüne girdi.

ulusal.com.tr

# doktor # ameliyat