Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'den kovuldu

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında Boşnaklar’a yönelik iğrenç sözleri sonrası kovuldu. Yaşanan gelişmeler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'nın Sabah gazetesindeki köşe yazılarına da son verildiği öğrenildi. Balkan ve Boşnak dernekleri de Kütahyalı hakkında açıklama yayınlarken, hukuki süreç başlatacaklarını belirtti. Akşam saatlerinde bir grup, Beyaz TV binasının önüne giderek televizyonu ve Rasim Ozan Kütahyalı’yı protesto etti. Protesto gösterisi sırasında TOMA’lar hazır bekletildi. Protesto sırasında "Rasim gelecek hesap verecek" sloganları atıldı.

Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'den kovuldu

Irkçı ve belden aşağı sözleri sonrası gün içerisinde ‘özür’ açıklaması yapmasına rağmen tepkilerin giderek yükselmeye devam ettiği Kütahyalı için Osman Gökçek, “Alıyorum” diyerek “Derin Futbol” ve “Beyaz Futbol” ekranlarına çıkarmama kararı verdi.

Balkan ve Boşnak dernekleri de Kütahyalı hakkında açıklama yayınlarken, hukuki süreç başlatacaklarını belirtti. 13 Balkan ve Boşnak derneği bir açıklama yayınlayarak, “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı ve Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.

Akşam saatlerinde bir grup, Beyaz TV binasının önüne giderek televizyonu ve Rasim Ozan Kütahyalı’yı protesto etti. Protesto gösterisi sırasında TOMA’lar hazır bekletildi. Protesto sırasında "Rasim gelecek hesap verecek" sloganları atıldı.

Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine protestocular, eylemlerini sonlandırdı.

SABAH'TAN DA KOVULDU

En Son Haber isimli sitenin iddiasına göre, yaşanan gelişmeler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'nın Sabah gazetesindeki köşe yazılarına da son verildiği öğrenildi.

BEYAZ TV'DEN KOVULDU

Derin Futbol programının açılışında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ertem Şener, "Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık" dedi.

Ertem Şener şu açıklamayı yaptı:

"Dün akşam kimsenin tasvip etmediği, edemeyeceği büyük bir sıkıntı yaşadık. Tabi bu kimsenin kabul edemeyeceği bir durum oldu. Rasim Ozan Kütahyalı da bu vahim durumdan sonra bir hayli üzüldü, bir hayli sıkıldı. Üzüntüsü gerçekten son derece üst seviyedeydi. Bu bizim için kabul edilemez bir durum oldu. Ben bu kanalda Beyaz TV Spor'un genel direktörüyüm. 6 sezondur buradayım. Boşnak kardeşlerimizin kalbi çok kırıldı. Onlarla etle tırnak gibiyiz. Bu vahim karardan sonra, bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Rasim Ozan Kütahyalı bugünden itibaren bizimle olmayacak."

ŞENER'DEN İLGİNÇ SÖZLER: BEDELİNİ ÖDETECEK GÜCÜ VAR

Rasim Ozan Kütahyalı'nın kanaldan ayrıldığını duyuran Ertem Şener, konuşmasının devamında "Rasim'in tüm düşmanlarına bedelini ödetecek gücü vardır" ifadesini kullandı.

Videoyu Oynat

HİDAYET TÜRKOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu resmi Twitter hesabından 'Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum' yazdı.

ulusal.com.tr

# beyaz tv # rasim ozan kütahyalı