Rehineler nasıl getirildi?

IŞİD'in Musul'da rehin aldığı Türk konsolosluk çalışanlarından Ticari Ateşe Mehmet Argüç yaşadıklarını anlattı. Gece yarısı Suriye'nin sınır kenti Telabyad'a getirildiklerini aktaran Argüç, sabaha kadar beklediklerini, daha sonra MİT'in sınır kapısından kendilerini aldığını söyledi.

IŞİD'in elinde 101 gün rehin kaldıktan sonra serbest bırakılan Musul Ticaret Ataşesi Mehmet Argüç, Türkiye'ye getirilişlerine kadar olan süreci anlattı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Argüç, Türkiye'ye getirilişlerinin ayrıntılarını aktardı.

Diğer Türk rehineler gibi, Argüç de geceyarısı Türkiye sınırına getirildiklerini, MİT'in sabah gelip kendilerini teslim aldığını söyledi. Argüç, "Gece yarısı Telabyad'a vardık, arabalarda bekletilip gümrük kapısındaki salona alındık, sabah oldu, bir baktık ki MİT'ten geldiler, sınırda bizi otobüslere bindirip aldılar" dedi.

Argüç, IŞİD'in Musul konsolosluğu baskını sırasında yaşadıklarını da anlattı. Argüç, baskında konsolos Öztürk Yılmaz'ın Türkiye temasa geçtiğini, Ankara'dan gelen talimat doğrultusunda teslim olduklarını söyledi.

101 günlük süreçte birçok kez yer değiştirdiklerini belirten Argüç, IŞİD militanlarının "İran ve Maliki sizi öldürmek istiyor" dediklerini aktardı.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # rehine # ışid