Konya'da askeri uçak düştü! 2 pilot şehit

Malatya'daki kazanın acısı dinmeden bir acı haber de Konya'dan geldi. Konya'da Sam füzelerinden kaçış manevrası eğitimi yapan F-4 E tipi askeri uçak düştü. Kazada Hava Pilot Kurmay Yüzbaşılar Mustafa Tanış ile Mustafa Delikanlı şehit oldu

Türkiye Konya'dan gelen haberle sarsıldı.

Eğitim için Eskişehir'den havalanan F-4E tipi askeri jet Konya'da henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

Kaza sabah 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresindeki Orta Konak Mevkii'nde meydana geldi.

'Uçak düştü' ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilirken ilk açıklama Konya Valisi Muammer Erol'dan geldi.

Valinin ardından Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada 2 pilotun şehit olduğu duyuruldu. Genelkurmay açıklamasında; "Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için kalkan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır" denildi.

Uçaktaki mühimmatlardan 1'inin patladığı iddia edildi. Pilotlardan birinin cansız bedeni enkaza yaklaşık 100 metre mesafede bulunurken, uzun süre diğer pilotun naaşı arandı.

Uçağın düştüğü yerde derin bir çukur oluştuğu görüldü.

Üzücü haber üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Azerbaycan'daki resmi temaslarını yarıda keserek yurda döndü. Kaza nedeniyle Isparta'da yapılacak SOLOTÜRK gösterisi de iptal edildi.

Kazada Hava Pilot Kurmay Yüzbaşılar Mustafa Tanış ile Mustafa Delikanlı şehit düştü.

Kaza haberi sonrası pilotların evlerinin bulunduğu Eskişehir'deki askeri lojmanlarda büyük hüzün yaşandı. Yenikent'teki askeri lojmanlarda 4 ambulans hazır bekletildi.

Acı haber şehitlerin Ankara ve İstanbul'daki baba ocaklarına kor ateş gibi düştü. Yüzbaşı Tanış'ın şehit olduğu haberini ailesine silah arkadaşları verdi. Evli ve 1 çocuk babası şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

Şehit Yüzbaşı Delikanlı'nın ailesi de acı haberle yıkıldı. Şehidin rahatsızlanan babası hastaneye kaldırıldı

Kaza sonrası yapılan çeşitli spekülasyonlara Genelkurmay'dan yanıt geldi. Kazanın karadan havaya fırlatılan SAM füzelerinden kaçış eğitimi sırasında yaşandığı, Yüzbaşı Delikanlı'nın 28, Yüzbaşı Tanış'ın ise 53 kez SAM eğitim parkurlarında eğitim uçuşu yaptığı belirtildi.

Geçen hafta Malatya'da iki RF-4 tipi uçak düşmüş, 4 pilot şehit olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # açıklaması # Konya # Türk Hava Kuvvetleri # Azerbaycan Hava Kuvvetleri