TESK Başkanı Palandöken aşılamada esnafa öncelik talep etti

Esnaf, salgın nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. 2020 yılında 100 bine yakın sayıda esnaf kepenk kapattı. 51 esnaf ise borçları nedeniyle intihar etti. Ayrıca Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, aşılamada esnafa öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

TESK Başkanı Palandöken aşılamada esnafa öncelik talep etti

Sunulan rapor salgının ağır bilançosunu daha da gözler önüne serdi. Son bir yılda 51 esnaf yaşamına son verdi.

CHPAntalya Milletvekili Çetin Osman Budak, esnafın pandemiye ekonomik kriz ortamında yakalandığını söyledi. Çarpıcı raporun ayrıntılarını açıkladı.

Budak, 2020 yılında en az 99 bin 588 esnafın meslekten ve sicilden terkini gerçekleştirerek kepenk kapattığını ifade etti. 51 esnafın da bunalıma girerek yaşamına son verdiğini belirtti.

Zor durumda olan esnaflar ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den aşı çağrısı geldi. Palandöken, aşılamada esnafa da öncelik verilmesini talep etti:

- Öncelikle esnaf aşılanırsa normal hayata hızlı dönülür. Bulaş riski en fazla olan, en yüksek derecede önem taşıyan mesleklerin başında taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü gibi toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız var. Okulların da açılması gündemde iken servisçilerimizin de aşılanması çok önem arz ediyor.

Palandöken, kahveci, kıraathane, oyun salonu işletmecileri gibi şu an tamamen kapalı iş yerlerinde de esnafın ve çalışanların aşılanmasının buraların açılmasında önemli bir adım olacağını vurguladı.

# chp # antalya # kriz # aşı # esnaf # rapor # TESK # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # risk