MEB'den okullara ek ders kitabı uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri ek ders kitapları konusunda uyardı. 81 ile gönderilen yazıda, belirlenen kaynaklar dışındaki yayınlara izin verilmemesi, velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması istendi.

MEB'den okullara ek ders kitabı uyarısı

Öğretmenler ve veliler, özellikle sınav dönemlerinde, ders kitaplarının yetersiz olduğu gerekçesiyle ek ders kitaplarına yöneliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, okullara yazı göndererek, velilerin ek ders kitaplarına yönlendirilmemesini istedi.

81 ile gönderilen yazıda, ders kitapları ile diğer eğitim araçlarının Talim ve Terbiye Kurulunca belirlendiği hatırlatıldı. Belirlenen materyallerin dışına çıkılmaması istendi.

- Yönetmelik hükümlerine ve uyarılara rağmen, öğrencilere Bakanlığın verdiği materyaller dışında ödev verildiği, velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur bırakıldıkları gözlenmiştir. Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları ve ek listede yer alan yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin, okullarda ve kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, yazının ekinde, okul öncesinden özel eğitime, ilkokuldan lise son sınıfa kadar hazırlanan ve 10 sayfadan oluşan eğitsel materyal listesini paylaştı.

# milli eğitim bakanlığı # meb # okul # veliler # ders kitapları # Kaynak kitap