Komşuda kritik seçim başladı

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da yaklaşık 9,8 milyon seçmen erken seçim için sandık başına gitti. 19 partinin katıldığı seçimde oy verme işlemi saat 19.00'da sona erdi. Seçim öncesi son anketlerde Syriza kıl payı önde görünüyordu.

Komşuda kritik seçim başladı

9 ay içinde biri genel seçim diğeri referandum olmak üzere 2 kez sandık başına giden Yunan halkı, bugün tekrar sandık başındaydı.

Yaklaşık 9,8 milyon seçmen, parlamentoyu oluşturacak 300 milletvekilini belirlemek için oy kullandı. 19 partinin katıldığı seçimlerde oy verme işlemi saat 19.00'da sona erdi. İlk sonuçların gece saatlerinde gelmesi bekleniyor.

Yunanistan'da tek başına iktidar için parlamentodaki 300 sandalyeden 151'inin kazanılması gerekiyor. Bu da oyların en az yüzde 40’ı anlamına geliyor. Ancak seçim öncesi yapılan son anketler, sandıktan koalisyon çıkacağını gösteriyor.

Seçimlere katılan 19 partiden 7'sinin yüzde 3’lük seçim barajını aşarak Meclis'e gireceği tahmin ediliyor. O partilerden biri, önceki seçimlerde Yunan halkının büyük ümitler bağladığı ancak sonu hüsran olan Syriza partisi.

Son anketlerde Syriza kıl payı önde görünüyordu. Sandıktan Yeni Demokrasi Partisi'nin birinci parti olarak çıkması da ihtimal dahilinde. Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin, sandıktan çıkacak üçüncü parti olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yunan halkı sandık başına gitmekten pekde hoşnut değil. Nedeni ise ekonomik kriz. 8 ay içinde biri referandum olmak üzere 3'ncü kez kurulan sandığın ülke ekonomisine maliyeti de bir hayli yüksek.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # seçim # çipras # sriza