Asiri ve Kahtani hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Başsavcılığı, Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Diğer taraftan Amerikan Senatosunda da Kaşıkçı oturumu yapıldı. CIA'ya ve Veliaht Prens Selman'a yönelik sert eleştiriler vardı.

Suudi GazeteciCemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın eski danışmanı Suud el-Kahtani hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Başsavcılığı, soruşturma kapsamında Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Tümgeneral Ahmed Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud El Kahtani hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Asiri ve Kahtani hakkında güçlü şüpheler olduğunu ifade eden Başsavcılık "Bu iki kişi cinayeti planlayanlar arasında olabilir" açıklamasında bulundu. Soruşturma ise devam ediyor.

Kaşıkçı cinayetini Amerika da yakından takip ediyor. CIA Direktörü Gina Haspel, Amerikan senatosunda Cemal Kaşıkçı oturumu düzenledi. Oturuma katılan Cumhuriyetçi senatörler toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.

ulusal.com.tr

# cemal kaşıkçı # suudi gazeteci