FETÖ’nün kartından bakan çıktı

FETÖ’nün yeni Emniyet İmamı’na yapılan operasyonda ele geçirilen şifreli mikro kartın çözülmesinden sonra örgüte büyük çaplı operasyon başladı.

FETÖ’nün kartından bakan çıktı

FETÖ’nün yeni Emniyet İmamı’na yapılan operasyonda ele geçirilen şifreli mikro kartın çözülmesinden sonra örgüte büyük çaplı operasyon başladı. FETÖ yapılanması hakkında geniş bilgi ve isim listelerinin yer aldığı mikro kartta şu an görevde olan bir bakanın da yer aldığı öğrenildi. Mikro kartta bakan hakkında yer alan bilgilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da iletildiği ifade edildi. Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar, yakın zamanda yapılması beklenen kabine revizyonunda mikro kartta yer alan bu bakanın liste dışı kalacağının da altını çizdi.

MİT ÇÖZDÜ, KOM BAŞLADI

FETÖ’ye karşı en büyük operasyon olarak değerlendirilen ‘Mahrem İmamlar’ operasyonu şu şekilde başladı: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün Türkiye çapındaki organizasyon şemasında değişiklik yaptığı bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalarda FETÖ’nün yeni ‘polis imamı’ tespit edildi. Serbest meslek sahibi ve sivil olan bu kişinin izini süren MİT, Emniyet içindeki bağlantılarını da saptadı. Mahkeme kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı’nda özel operasyon birimi oluşturuldu.

7 BİN KİŞİNİN ÜZERİNDE

İSİM Operasyonun ilk aşamasında FETÖ’nün yeni ‘emniyet imamı’ gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, bu kişinin üzerinde bulunan, yok etmeye çalıştığı mikro kartı fark etti. Şifreli kartın çözümü ile birlikte FETÖ’nün ‘mahrem imamları’ ve devlet kurumlarında aktif olarak görev yapan FETÖ’cülerin listesine ulaşıldı. Bu kişilerin yaşam tarzlarıyla kendilerini saklamaya çalıştıkları tespit edildi. Listedeki FETÖ’cülerin sayısı 7 binin üzerindeydi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 27 Nisan günü sabah saatlerinden itibaren yurt çapında eşzamanlı operasyonlar düzenlendi.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN

Operasyonun ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kendilerini ne kadar gizlediklerini ne kadar gizlilik esası içinde adım attıklarını bu bir örnek biz bunun binlercesi ile uğraşıyoruz. Bir sökülme söz konusudur. Özellikle Mahrem imamlar operasyonu ile elde edilen sonuç itibariyle söylüyorum. Milletimiz sabırlı olsun. Devletimiz kararlıdır bu konuda bu adımlar atmaktan da bedeli ne olursa olsun çekinmeyecektir” dedi.

Masum Gök/ Aydınlık

# fetö # MİT # mahrem imam