Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gülen’in iade dosyası’ açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te ‘Ne Oluyor?’ programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Muharrem İnce‘nin FETÖ Lideri Gülen‘in usulüne uygun istenmediği yönündeki açıklamasının ardından...

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gülen’in iade dosyası’ açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te ‘Ne Oluyor?’ programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce‘nin FETÖ Lideri Gülen‘in usulüne uygun istenmediği yönündeki açıklamasının ardından ‘Gülen’in iade talebi’ dosyalarının incelenmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, ”Usulüne uygun istendiyse ABD niye iade etmiyor?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, ”Adil Öksüz olayını bir dönem kararlılıkla dile getirdim. Benim telefonlarımı dinliyorlar onların telefonlarını dinlemiyorlar. İşte ordu içinde toplantı yaptıkları için biz ordu içinde dinleme yapamıyoruz deniyor. Bu toplantılar ordu dışındaki evlerde yapılıyor çok karanlık nokta var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ilgili bölümü:

CHP Milleltvekilleri 5 saat belgeleri incelediler usulüne uygun istenmediğine yönelik bilgi var mı? sorusuna Kılıçdaroğlu “Henüz raporlar hazırlanmadı yarın hazırlanacak hem bana hem Muharrem beye iletilecek bu raporlar” cevabını verdi.

CHP FETÖ dosyalarını incelemeye FETÖ’nün tescilli avukatıyla gitti buna ne dersiniz? sorusunaysa Kemal Kılıçdaroğlu ” Muharrem Bey bizim iki milletvekilimiz dışında Türkiye Barolar Birliğin arıyor ve onlardan iki avukat göndermelerini istiyor onlarda gönderiyor. Bu avukatlar yurt dışındaki iade kanunlarını bilen kişiler FETÖ’yle alakaları yok. Zaten Türkiye Barolar Birliğinin bu konuda sayın Metin Feyzioğlu’nun ne kadar dikkatli olduğunu biliyorsunuz” dedi.

Adil Öksüz olayını bir dönem kararlılıkla dile getirdim. Benim telefonlarımı dinliyorlar onların telefonlarını dinlemiyorlar. İşte ordu içinde toplantı yaptıkları için biz ordu içinde dinleme yapamıyoruz deniyor. Bu toplantılar ordu dışındaki evlerde yapılıyor çok karanlık nokta var.

Ömer Dinçer Başbakanlık Müsteşarı kitabını bastı hepimiz aldık okuduk. 2004 MGK kararlarının sorumluluğunu Erdoğan üstlendi dedi. Bir kişi sorumluluğu üstüne alırsa ne olur sorumlusu o olur. Kalkmış Hulusi Akar’a ben değilim diyor onlar hazırlık yaptılar. Sen o zaman niye oradan oturuyorsun. Sanki bütün bunları en yapmışım güler misin ağlar mısın? Yönetici değil devlet nedir onu bilmiyor sonra da kalkıyor beni aldattılar diyor.

(Çağdaşses)

# açıklama # kılıçdaroğlu # cnn