İzmir Adliyesi demir parmaklıklarla çevrildi

İzmir Bayraklı adliyesi önünde geçen haftalarda yaşanan terör saldırısının ardından güvenlik önlemleri artırıldı. Adliye binasının etrafı demir parmaklıklarla çevrildi. Patlamanın yaşandığı hakim ve savcılara ait otopark giriş ve çıkışlarına otomatik raylı kapı takıldı.

İzmir Adliyesi önünde yaşanan PKK saldırısı nedeniyle bölgede bir dizi güvenlik önlemleri alındı.

5 Ocak günü Adliyenin C kapısı önünde bombalı araç patlatılmış, çıkan çatışmada 2 terörsit öldürülmüş, polis Fethi Sekin de şehit olmuştu.

Adliye çevresi 2,5 metre yüksekliğinde demir perforje ile çevrilmeye başlandı. Yabancı araçların adliye binasının etrafında park etmemesi için belediye demir dubalar konuldu.

Patlamanın yaşandığı hakim ve savcılara ait otopark giriş ve çıkışlarına otomatik raylı kapı takıldı.

Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi olarak değiştirilen caddeye hergün yüzlerce araç park ediyordu. Artık araçların girişine de izin verilmiyor.

Öte yandan Adalet Bakanlığı’nın İzmir’de yaşanan saldırıdan bir gün önce Güvenlik Önlemleri başlıklı bir genelge gönderdiği ortaya çıktı.

Bakanlığın terör saldırılarına ilişkin uyarı yazısı tüm bölge adliye ve idare mahkemesi başkanlıklarına ve cumhuriyet başsavcılıklarına gönderildi.

ulusalkanal.com.tr