''Saldırılar amacına ulaşırsa çözüm süreci sonlandıracak''

İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti, Öcnlar alan'ın mesajlarını açıkladı. Öcalan, BakaKurulu'nun kararıyla kurularn Çözüm Süreci Kurulları'nın görüşmeleri resmileştirdiğini ifade etti. Öcalan, IŞİD'in Ayn El Arap'a düzenlediği "saldırılar amacına ulaşırsa süreci sonlandıracak" dedi.

''Saldırılar amacına ulaşırsa çözüm süreci sonlandıracak''

PKK lideri Abdullah Öcalan, Bakanlar Kurulu kararıyla oluşturulan "Çözüm Süreci Kurulları"nı HDP heyeti aracılığıyla değerlendirdi. Öcalan, görüşmelerin resmileştiğini ifade etti, "Müzakerenin önünde engel kalmamıştır" dedi.

İmralı'ya giden HDP heyetinin yaptığı açıklamaya göre Öcalan; Bakanlar Kurulu kararının İramlı'da yapılan görüşmelerin sonucu olduğunu belirtti.

Öcalan, "Burada dar anlamda yürütülen görüşmelerden, müzakere yanı ağır basan bir kararlılık ortaya çıkmış ve bu düzeyde mutabakata varılmıştır. Gelinen noktada yol haritasının eylem planı da ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bakanlar Kurulu kararı haline gelen müzakere iradesinin pratikleşmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Resmileşen bu metin doğrultusunda ve metnin içeriğine uygun olarak resmi müzakerelerin zaman kaybetmeksizin başlaması oldukça önemlidir." dedi.

IŞİD'in Suriye'de Ayn El Arap kentine düzenlediği saldırıları da değerlendiren Öcalan, "Kobani kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacak. Bu katliam girişimi amacına ulaşırsa hem süreci sonlandıracak, hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerini atacaktır." dedi.

Öcalan, AKP hükümetine PYD'ye destek çıkma çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # öcalan # ışid # isis # Kobanê