'Torba Yasa' Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı "Torba yasa" yürürlüğe girdi. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisi oranları da belli oldu.

'Torba Yasa' Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışmalara neden olan "Torba Yasa"yı Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme resmen yürürlüğe girdi.

Birçok düzenlemenin yer aldığı "Torba yasada" 2018 yılında uygulanacak olan Kurumlar Vergisi ve milyonlarca araç sahibini ilgiliendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni de kapsıyor.

Yeni düzenlemede Motorlu Taşıtlar Vergisi, araç motor kapasitesine göre belirleniyor. Buna göre 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 vergi oranı uygulanacak.

MTV'de diğer bir vergi belirleme oranı da aracın fiyatına ilişkin. Örneğin 1300 cc ve aşağısı araçlardan fiyatı 40 bin lirayı aşmayanlardan 743 lira, fiyatı 40-70 bin lira olanlardan ise 817 lira vergi alınacak. Fiyatı 70 bin lirayı aşan araçlardan alınacak vergi miktarı da 892 lira olacak.

Torba yasada yer alan bir diğer vergi de Kurumlar'a ait. 2018, 2019 ve 2020 yıllarını da kapsayan kurumlar vergisi yüzde 22 olarak belirlendi. Düzenlemede Bakanlar Kurulu'nun bu oranı yüzde 20'ye kadar indirme yetkisi olduğu da belirtildi.

ulusal.com.tr

# Resmi Gazete # erdoğan # torba yasa