ABD'den Suriye hamlesi

Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ABD'nin Suriye’den sorumlu özel temsilcisi olarak atandı. Jeffrey yemin töreninin ardından göreve resmen başladı.

Amerika'nın yeni Suriye temsilcisi James Jeffrey oldu.

Atamayı ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı. Jeffrey yemin töreninin ardından ABD'nin Suriye’den sorumlu özel temsilciliği görevine başladı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Mike Pompeo'nun da katıldığı yemin töreni ile Jeffrey, ABD'nin Orta Doğu'daki en önemli pozisyonlarından birinde görevlendirilmiş oldu.

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu her fırsatta ifade eden Jeffrey geçen yıl bir röportajda 15 Temmuz'un sorumlusunun yüzde 100 FETÖ olduğunu belirtmişti. Bunun bir askeri darbe olmadığını söylemişti.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi olan James Jeffrey, YPG ile PKK terör örgütlerinin aynı olduğunu, aralarında fark olmadığını savunan bir isim. Jeffrey, Washington'da katıldığı birçok panelde Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine vurgu yapmış ve PKK ile YPG'nin özünde aynı örgüt olduğunu dile getirmişti.

1946'da dünyaya gelen Jeffrey, 2008-2010 yılları arasında Türkiye'de, 2010-2012 yılları arasında ise Irak'ta görev yapmıştı.

ulusal.com.tr

# abd # temsilci # hamle # surye