Emperyalizmin hedefindeki iki ülke buluştu

Türkiye'ye gelerek Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Türkiye'nin ardından Suriye'ye geçerek Velid Muallim ile görüştü. Daha sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından kabul edilen Venezuela heyeti ve Suriye Devleti ortak düşmana karşı birlik mesajı verdiler

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'nin adından Suriye'ye geçti.

Arreaza Suriye'deki temasları kapsamında Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim ile görüştü.

Venezuela Dışişleri Bakanı daha sonda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanlarının görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Muallim Suriye ve Venezüella'daki son durumu masaya yatırdıklarını belirtti. İki ülke ve halklarının ABD tarafından maruz kaldıkları düşmanca planlar ve komploları ele aldıklarını söyledi. Muallim ayrıca Golan Tepeleri hakkında da konuştu. Trump'ın kararının geçersiz olduğunu söyledi.

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza ise; iki ülke ve halklarının ABD tarafından maruz kaldıkları düşmanca planlar yüzünden ortak kaderi paylaştıklarını söyledi.

Arreaza Suriye ve Venezüella halklarının dünya emperyalizmi ve ABD planlarına karşı mücadele ettiklerini bu mücadelelerinde de şanlı bir zafer kazanacaklarını ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Beşar Esad, Venezuela heyetine Venezüella'nın yaşadığı bu krizi atlatacağını ve en kısa zamanda istikrarı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı, Venezüella'da yaşananların Suriye'de yaşananların benzeri olduğunu ifade ederken, amacın yine hegemonya olduğunu kaydetti.

Görüşmede Venezuela Dışişleri Bakanı, Venezüella'yı destekleyen tutumundan dolayı el Esad ve Suriye'ye desteklerini ifade etti.

# suriye # esad # Venezuela # emperyalizm # arreaza