Suriye ordusundan büyük ilerleme

Suriye Ordusu, Doğu Guta'da yürüttüğü operasyonlarla, sivilleri canlı kalkan olarak kullanan teröristlere karşı büyük kazanımlar elde etti. Askeri kaynaklar iki gün içinde stratejik öneme sahip bir dizi belde, köy ve mezrayı radikal terör örgütü Tahrir el-Şam'dan temizleyerek kontrol altına aldığını açıkladı.

Suriye ordusu Doğu Guta'da terör örgütlerine karşı büyük ilerleme kaydetti.

Ordu birlikleri son iki haftada başkent Şam'ın bitişiğindeki Guta'nın %10'unu terör örgütlerinden temizledi.

Suriye resmi ajansı SANA, Neşşabiye Beldesinin yanı sıra Otaya köyleri ve mezraları, Tel Ferzat, Hazrama, Havş el Salihiye ve Havş el Faddaliye beldelerinin teröristlerden kurtarıldığını açıkladı.

Suriye ordusunun hedefinde Guta'da teröristlerin kontrol ettiği bölgeyi önce ikiye bölmek var. Bu yöntemle terör örgütleri belirli bölgelerde önce izole edilecek. Ardından örgütler daha dar çemberlere alınarak etkisiz hale getirilecek.

Öte yandan Doğu Guta'daki silahlı teröristler, yerel halk için insani mola süresince sokağa çıkmayı yasakladı. Guta'da Terör örgütlerinin koyduğu kuralları ihlal eden siviller, kamuya açık şekilde cezalandırılıyor.

Teröristlerin, sivillerin insani koridor üzerinden kaçmalarını engellemek için Doğu Guta'da toplanma yasağı getirdiği gelen bilgiler arasında.

Guta'da Ceyşül İslam, Rahman Tugayları ve Ahrar Şam gibi gruplar bulunuyor. Bu örgütler petrol zengini körfez ülkeleri tarafından destekleniyor. Suriye ordusu, yaza doğru bütün Guta'yı terör örgütlerinden temizlemeyi hedefliyor. Bu nedenle ordunun en seçkin birlikleri Guta operasyonuna komuta ediyor.

ulusal.com.tr

# suriye # suriye ordusu # doğu guta # Sivil