Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü. Görüşmede, Türkiye karşıtlığı ile toplanan Avrupa Birliği Zirvesi'ne ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda Türkiye'nin rahatsızlıklarını dile getirdi. Türkiye'nin birlik ile ilişkilerinin bazı üyelerin dar çıkarlarına hapsedildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Zirvesine ilişkin bilgi vermek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı aradı.

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yeni bir sayfa açmak isterken bazı üyelerin kriz çıkarmak için sürekli bir çaba içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, Michel'e ilişkilerin, bu kısır döngüden bir an evvel kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konuları gündeme geldi. Türkiye'nin Yunanistan'la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu defalarca ilettiğini belirten Erdoğan, Ancak Atina'nın sürekli yeni bahaneler üreterek görüşmelerden kaçtığını ve kışkırtıcı adımlar attığını ifade etti.

Doğu Akdeniz konusunda da yapıcı tutum sergileyen tarafın Türkiye olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı, bu konuda uluslararası konferans düzenlenmesi yönündeki önerinin hâlâ masada olduğunu belirtti.

Türkiye-AB ilişkilerinin son iki yıldır bazı üyelerin dar çıkarlarına hapsedilmiş durumda olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği ile tekrar büyük resim üzerinden karşılıklı fayda temelinde konuşmaya başlamayı arzu ettiklerini dile getirdi.

# türkiye # erdoğan # doğu akdeniz # ab # Charles Michel # atın # Avrupa Konseyi