Enver Altaylı davası 2-3 Eylül'e ertelendi

FETÖ’den yargılanan CIA elemanı Enver Altaylı davası son savunmalar alınmak üzere 2-3 Eylül’e ertelendi. Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık Altaylı’nın FETÖ’nün karar mekanizmasında olduğunu belirtti. Mütalaada yer alan sanığın telefon görüşmeleriyle FETÖ’nün CHP ve İyi Parti'yi Enver Altaylı aracılığıyla yönlendirdiği de gün yüzüne çıktı.

Enver Altaylı davası 2-3 Eylül'e ertelendi

Enver Altaylı’nın FETÖ’nün karar mekanizmasında olduğu vurgulandı. Örgütün Altaylı'nın irtibatları ile muhalefet partilerini yönlendirdiği belirlendi.

ALTAYLI ÖRGÜTÜN KARAR MERKEZİNDE

Eski MİT'çi Enver Altaylı’nın “FETÖ yöneticiliği, siyasi ve askeri casusluk” suçlarından yargılandığı davaya 29 Haziran’da Ankara 16’ncı Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 30 yıldan 42 yıla kadar hapsi istenen Altaylı’nın yargılandığı dava son savunmalar alınmak üzere 2-3 Eylül tarihine ertelendi.

Davanın son duruşmasında savcı, mahkemeye 79 sayfalık ek bir mütalaa sundu. Ek mütalaada Altaylı’nın duruşmalarda FETÖ’cülerle yaptığı görüşmeleri inkâr eden savunması boşa düştü. Savcı, Altaylı’nın FETÖ’nün üst düzey isimleriyle yaptığı görüşme ve yazışmaları tek tek dava dosyasına sundu.

FETÖ MUHALEFETİ ALTAYLI İLE YÖNLENDİRDİ

FETÖ’nün CHP ve İyi Parti'yi Enver Altaylı aracılığıyla yönlendirdiği de ortaya çıktı. Savcının hazırladığı iddianamede sanık ile en sık görüşen isimlerden biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Rasim Bölücek. Altaylı ile Bölücek’in tam 1192 kez telefon görüşmesi yaptığı ek mütalaada da yer aldı.

Örgütün Altaylı aracılığıyla muhalefeti nasıl yönlendirmeye çalıştığına yönelik bir kanıt da İyi Parti’den FETÖ tartışmalarıyla ayrılan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan gelmişti

Özdağ, Altaylı’nın kendisine, “Partiyi kurmayın çünkü partinizi kapatacaklar, sokağa dökülün" şeklinde sözler sarf ettiğini söylemişti.

Özdağ, Altaylı’nın yeğeni İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ ile irtibatlı olduğunu gündeme getirmiş ve partiden ayrılma sürecine girmişti.

# chp # cia # fetö # İyi Parti # dava # enver altaylı # ümit özdağ # Cumhuriyet Savcısı # Enver Altaylı dava # İstanbul Milletvekili