Sarkisyan Paris'te

Karabağ’da Azerbaycan Ordusunun kararlı ilerleyişi sürüyor. İran sınırını tamamen kontrol altına alan Azerbaycan ordusu bugüne kadar 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy ile bazı stratejik tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtardı. Cephede ağır kayıplar veren Ermenistan tarafı ise, uluslararası destek arayışında… Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Paris’ta Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

Sarkisyan Paris'te

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere, Fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiğini bildirdi.

Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açan Ermenistan güçlerinin Fuzuli, Cebrail ve Gubadlı yönündeki mevzilerine darbeler vuruldu. Aynı hatta Azerbaycan ordusu önemli arazi ve yüksekliklerde kontrol sağladı.

Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başlayan çatışmalarda, Azerbaycan ordusu, bugüne kadar 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy ile bazı stratejik yükseklikleri Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere, Fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı’da Ermenistan'ın askeri kaynak ve alt yapısına hasar verildiğini, Ermenistan ordusunda teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüştü. Görüşmede Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ele alındı.

Macron’un, Sarkisyan ile bir araya gelmeden önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmelerin ayrıntısına ilişkin açıklama yapılmadı.

# Azerbaycan # aliyev # operasyon # fransa # Paris # Macron # dağlık karabağ # Ermenistan # işgal # sarkisyan