Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis yemekte buluştu

Kıbrıs'ta liderler bir araya geldi. Ara bölgede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Barth Eide'nin ev sahipliğinde bir yemek yapıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis Enosis krizinden bu yana ilk kez buluştu

Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis yemekte buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis ara bölgede düzenlenen yemekte buluştu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliği yaptığı yemeğe Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar da katıldı.

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi'nden gelen 50 kişilik bir grup da "Kıbrıs'ta çözüme evet" pankartları ile otelin girişinde destek gösterisi yaptı.

Akıncı ve Anastasiadis arasında Mayıs 2015'ten bu yana devam eden müzakereler, Rum kesiminin "Enosis referandumunun yıldönümünün kutlanması" kararının ardından 16 Şubat'taki görüşmede Anastasiadis'in de kapıyı sertçe vurarak müzakere masasından kalkması üzerine askıya alınmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Meclisi'nin kararından geri adım atmaması üzerine liderler görüşmesine katılmayacağını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Kıbrıs # Mustafa Akıncı # nikos anastasiadis