Çocukların gözünden susuzluk

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin “Su Varmış Su Yokmuş” isimli resim ve öykü yarışmasının sonuçları açıklandı. Çocuklar susuzluk ve kuraklığa ilişkin duygu ve düşüncelerini resim ve öykülerle gösterdi. Yarışma kapsamında ilköğretim öğrencilerine başarı ve teşvik ödülleri verilecek.

Çocukların gözünden susuzluk

Kimisi susuzlukla karşı karşıya kalındığında olacakları gözler önüne serdi. Kimisi ise su ile dolu bir dünyanın güzelliğini boyalarıyla anlattı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 15 Ocak’ta “Su Varmış Su Yokmuş” isimli resim ve öyküyarışması başlattı. Su bilinci aşılamak için başlatılan yarışmaya başvurular 22 Mart’ta sona erdi. Yarışmanın sonuçları ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açıklandı.

1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri yarışmaya resimleri ile katıldı. Resimlerde çocuklar güneşli, canlılık dolu bir dünya hayalini ve susuz bir dünyanın getireceği zorlukları, yok oluşları işledi.

Resimlerde, çocuklar suyu kadın figürleri ile temsil etti. Su tasarrufunun önemi yağmur sularını kullanma fikri ile öne çıktı. Çocuklar susuz bir dünyada tarım ve üretim yapılamayacağını da boyalarıyla anlattı.

5, 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencileri ise yarışmaya öyküleri ile katıldı. Çocuklar, öykülerde daha çok susuzluk tehlikesini ele aldı. Susuzluğu çevre kirliliğiyle birleştiren öğrenciler, suyu kirletenlerin cezalandırılmasına yönelik taleplerini de kâğıda döktü.

Resim kategorisinde Zümra Nur Orhan, Gözde Naz İnce, Ansu Konuklu, Mira Ulusoy ve Esila Es başarı ödülünü hak kazandı. Öykü kategorisinde ise Hatice Serra Çetin, Hasan Tarkan Çokgezen, Sedef Binbay, Bera Koç ve Defne Çağla Erden başarı ödülüne layık görüldü. 8 öğrenciye de teşvik ödülü verildi.

CKD, başarı ve teşvik ödülü olarak başarılı resimlerden oluşan bir resim albümü ve başarılı öykülerden oluşan bir öykü kitabını öğrencilere gönderecek. Kitaplar, Türkiye Barolar Birliği ve Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlandı. Bazı yayınevlerinden sağlanan çocuk kitapları, boya setleri ve 3 boyutlu kalemler de 26 Nisan'dan itibaren çocuklara ulaştırılacak.

# su # çocuk # öğrenci # yarışma # CKD # SU BİLİNCİ # resim # su tasarrufu # susuzluk # öykü # boya # şiir