Endonezya'da bombalı saldırılar

IŞİD terör örgütü Endonezya'da iki kiliseye bombalı saldırı düzenledi. 11 kişinin öldüğü saldırıda 40 kişi de yaralandı.

Endonezya'da bombalı saldırılar

Endonezya'nın ikinci büyük kenti Surabaya'da iki Hıristiyan kilisesi önünde patlama meydan geldi.

Saldırganlar ilk olarak Santa Maria Roman Kilisesi’ni hedef aldı. İlk patlamanın ardından kentteki Diponegoro ve Pantekosta kiliselerinden de saldırı haberleri geldi.

Biri otomobil diğeri motosikletli olan saldırganların kiliselerin girişinde üzerlerindeki bombaları inflak ettirdiği açıklandı.

Üçüncü saldırı ise Endonezya polisi tarafından engellendi. Bomba yüklü araç polis tarafından son anda fark edilerek, imha edildi.

Saldırılara en az 11 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı. Pazar ayini sırasında üç ayrı kiliseye eş zamanlı düzenlenen saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Motosikletli kadın saldırgan

Bölge polisi, Santa Maria Roman Kilisesi'ndeki intihar saldırısında iki çocuğuyla motosiklet üzerinde olan bir kadının, bombayı kilise girişinde infilak ettirdiğini belirtti.

Polisin olaya ilişkin geniş çaplı soruşturması devam ederken, patlama sonrası nüfusun yoğun olduğu başkent Cakarta, Doğu Cava ve Riau Adaları bölgesinde en üst seviyede güvenlik alarmı verildiği duyuruldu.

Bu arada Devlet Başkanı Joko Widodo, olay yerinde incelemelerde bulunmak ve yaralıları ziyaret etmek için kente gitti.

Ülkenin en büyük Müslüman topluluğundan Nahdlatul Ulema (NU), Endonezya Ulema Meclisi ve Cakarta'daki Endonezya Kilisesi Derneği saldırıları kınadı.

Yaklaşık 260 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan Endonezya, en kalabalık Müslüman nüfusu barındırıyor. Ülke nüfusunun yüzde 87'si Müslüman, yüzde 10'u Hristiyan, yüzde 1,7'si Hindu ve yüzde 1,3'ü de diğer inanç sahiplerinden oluşuyor.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Endonezya’da 3 kiliseye yönelik saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükselirken, terör örgütü IŞİD'den de 'Biz yaptık' açıklaması geldi.

# endonezya # kiliseye bombalı saldırı