MHP'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

MHP'li 3 Genel Başkan Yardımcısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında teröre destek verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da hazırladığı fezlekeyi Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'e gönderdi. Fezlekede Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı övmesi ve kayyumlara tepki göstermesi suç unsuru sayıldı.

MHP'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Terörden tutuklu Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkarılmasını istedi. Terörle mücadele kapsamında atanan kayyumlara karşı çıktı. Yargı da hakkında fezleke hazırladı. Kılıçdaroğlu için hazırlanan fezlekenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

MHP, CHP ile HDP arasındaki ilişkilerin incelenmesi amacıyla 4 Ekim 2019’da komisyon kurmuştu. Komisyonda Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun yer aldı. Komisyon, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları ve demeçlerini inceleyerek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine hazırlanan fezleke geçen haftalarda Meclis’e geldi. Fezlekede MHP'nin dilekçesinde yer alan Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 10 farklı konuşmanın Meclis grup konuşması olduğu belirtildi. Yedi konuşması ise suç unsuru olmadığı belirtilip işleme gerek görülmedi.

Fezlekede Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu, belediyelere kayyum atanmasını eleştirmesi, iktidarın yargıyı siyasallaştırdığını söylemesi ise suç unsuru sayıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da “suç ve suçluyu övme” iddiası ile Kılıçdaroğlu hakkında kovuşturma yapmak için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması halinde hakkında 3 yıl hapis öngörülüyor. Fezleke ile Kılıçdaroğlu’nun muhtarlık dahil, seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılması, serbest meslek erbabı ya da tacirlik yapamaması da talep edildi.

ulusal.com.tr

# chp # ankara # mhp # hdp # terör # kılıçdaroğlu # komisyon # suç duyurusu # fezleke