İsrail ile diplomatik ilişkiler askıya alınmalıdır!

İsrail'in yıllardır Filistin halkına karşı yaptığı katliamlar son günlerde şiddetini arttırması ve kara harekatı ile üç yüze yakın Filistinliyi katletmesi üzerine, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, bir basın açıklaması yaparak İsrail’in yaptığı katliam ve saldırıları sert bir dille protesto etti. Reyhan’ın açıklaması şöyle:

İsrail ile diplomatik ilişkiler askıya alınmalıdır!

İsrail'in yıllardır Filistin halkına karşı yaptığı katliamlar son günlerde şiddetini arttırması ve kara harekatı ile üç yüze yakın Filistinliyi katletmesi üzerine, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, bir basın açıklama yaparak İsrail’in yaptığı katliam ve saldırıları sert bir dille protesto etti. Reyhan’ın açıklaması şöyle:

İsrail, Gazze’ye yönelik sürdürdüğü hava saldırılarının ardından dün gece itibarıyla Gazze topraklarını işgale başlamıştır. Şu ana kadar hava ve kara saldırılarında Gazze’de şehit olan Filistinlilerin sayısının 246’ya, yaralıların sayısının ise bin 860’a ulaştığı bildiriliyor.

İsrail, saldırı gerekçesi olarak “Gazze ile Mısır arasındaki tünelleri yok etmek ve Hamas’a ciddi bir darbe indirmeyi” öne sürüyor. İsrail, El Fetih ve Hamas’ın kuruluşunu ilan ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne saldırmaktadır. Saldırının temel hedefi ise, ABD emperyalizminin bölgede gittikçe zayıflayan etkisini yeniden canlandırmaktır.

Emperyalistlerin son çırpınışları

ABD, Beşar Esad önderliğinde Suriye halkının batı destekli teröristleri yenilgiye uğratmasıyla, bölgede büyük bir hezimete uğradı. İran-Irak-Suriye-Lübnan ekseninde gelişen, giderek Mısır, Libya ve Cezayir’e kadar yayılan bağımsızlıkçı ve bölge ülkelerinin dayanışmasını esas alan birliği dağıtmak isteyen ABD-İsrail ittifakı, IŞİD ve Barzani eliyle Irak’ı ve Ortadoğu’nun birliğini bölmeye çalıştı. Emperyalist ve Siyonist güçler şimdi de İsrail ordusunu Gazze’ye sürerek, Filistin’in milli birliğini hedef almaktadırlar.

Tayyip Erdoğan İsrail’in yanında

Ortadoğu’da mücadelenin tarafları belirmiştir. Bir yanda İran, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin, diğer tarafta ise ABD, AB, İsrail, Suudi Arabistan, IŞİD ve Barzani bulunmaktadır. Tayyip Erdoğan iktidarının bütün uygulamaları, onların ABD yanlısı cephede yer aldığını göstermektedir.

İsrail’in Filistinli kardeşlerimize karşı giriştiği katliamda jet yakıtlarını Türkiye’den temin ettiği yakın zamanda ortaya çıktı. Yine Malatya Kürecik’te kurulan radar üssünün İsrail’e Gazze saldırısında istihbarat sağladığını ve İsrail’e yönelik hava saldırılarının da aynı şekilde bu üs tarafından engellendiğini biliyoruz. Türkiye halkı boynunda Siyonistlerin madalyasıyla dolaşan Erdoğan görüntülerini belleğine yazdı.

Zafer Filistinlilerin olacak

İsrail’in Gazze saldırısı ve Batılı emperyalist ülkelerin bu katliamı alkışlayan, destekleyen ya da görmezden gelen tutumları tarihe bir utanç olarak geçecektir. İsrail’in saldırısının Filistinliler tarafından püskürtüleceğinden eminiz.

ABD ve İsrail’in bu son çırpınışları da Ortadoğu’daki yenilgilerini önleyemeyecek. İsrail vatandaşlarının savaş politikalarına karşı düzenledikleri büyük protesto gösterileri Netanyahu iktidarının kendi halkını dahi ikna edemediğini göstermektedir.

Çözüm Batı Asya Birliği

İşçi Partisi olarak Gazzelilerin ve bütün Filistinlilerin yanında olduğumuzu, Filistin’in özgür olacağı günlere kadar onlarla birlikte emperyalizme ve Siyonizme karşı mücadele edeceğimizi, Filistin’in birlik ve bağımsızlığını desteklediğimizi dünyaya ilan ediyoruz.

İsrail Hükümeti, yavuz hırsız misali Türkiye'deki diplomatik temsil seviyesini asgari düzeyde tutma kararı verdi. Türkiye, İsrail’in bu küstahlığına karşı, Irak Merkezi Hükümetinin itirazlarına rağmen sürdürdüğü Kuzey Irak’tan gelen İsrail’e petrol satışını derhal durdurmalı, İsrail’le diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır. Kalıcı çözüme ise Türkiye’de kurulacak Millî Hükümet ile yaklaşacak, bütün Batı Asya ve Ortadoğu halklarıyla birlikte emperyalizmi bölgemizden defedeceğiz.

# israil # işçi partisi # filistin # açıklama # ilişki # katliam # basın açıklaması # gazze # kara harekatı # diplomatik ilişki # utku reyhan