İsrail'den misilleme!

Filistin'de, El Fetih ve Hamas'ın milli birlik hükümeti kurmalarının ardından başlayan gerginlik yükseldi. İsrailli 3 gencin ölü bulunmasının ardından, Kudüs'te Filistinli bir gencin cesedi bulundu.

İsrailli 3 gencin ölü bulunmasının ardından, İsrail'den misilleme geldi.

Batı Şeria’da kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 İsrailli gencin cenaze töreninden bir gün sonra Kudüs’te de bir Filistinli gencin cesedi bulundu.

Adının Ziad Awad olduğu öğrenilen 17 yaşındaki gencin, son olarak Doğu Kudüs’ün Arap mahallerinden Beyt Hanina’da zorla bir araca bindirilirken görüldüğünü bildirdi. Gencin cansız bedeni saatler sonra kentin bir başka bölgesinde bulundu.

3 İsrailli gencin ölümünden Hamas'ı sorumlu tutan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin’e yönelik operasyonların daha da yoğunlaşacağının sinyallerini verdi. Netanyahu, "Sorumlular nerede saklanırlarsa saklansınlar son kişiyi de yakalayana kadar bize rahat yok" dedi.

Benzer bir açıklama da İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'dan geldi. Liberman, 2002'de Batı Şeria'yı hedef alan Savunma Kalkanı Operasyonu'na benzer geniş çaplı bir operasyonun Gazze'ye düzenlenmesi için çağrı yaptı.

Tüm bu tehdit mesajlarının arkasında yatan nedeni ortaya çıkaran bir açıklama ise, İsrail hükümeti sözcüsü Mark Regev'den geldi. Regev, "Bu vahşet Başkan Abbas’ın Hamas ile birleşme kararı almasının doğrudan sonucu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # hamas # lieberman # el fetih # Kudüs # Binyamin Netanyahu