PKK'dan baraj tehdidi: HDP barajın altında kalırsa...

Eli silahlı PKK'lılar HDP için oy toplarken bir tehdit de Kandil'den geldi. PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Mustafa Karasu, "HDP barajı aşamazsa savaş çıkar" tehdidinde bulundu. Karasu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözleriyle çözüm sürecini bitirdiğini de ileri sürdü.

PKK'dan baraj tehdidi: HDP barajın altında kalırsa...

PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Mustafa Karasu, HDP’nin barajı aşma çalışmasına bir tehditle destek verdi. Karasu, "HDP barajı aşamazsa savaş çıkar" dedi.

PKK’nın yayın organı Özgür Gündem’e konuşan Karasu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur, masa yoktur” sözleri ile açılım sürecini bitirdiğini savundu. Karasu Erdoğan'ın savaşa hazırlandığını iddia etti.

Karasu, "Türkiye kamuoyu ve halkları şunu bilmelidir ki HDP baraj altında kaldığı an çözüm süreci bitmiş olacak ve Kürt Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etme operasyonu başlatacaklar. (…) Erdoğan’ın söylemleri onay görürse bu çatışma demektir. (…) Çözüm sürecini Erdoğan bitirmiştir. Çözüm sürecini bitirmek de savaşa hazırlanmak demektir" ifadesini kullandı.

“Kürt sorunu yok demek aslında Türkiye’yi yeniden bir savaş dönemine sokmaktır” ifadesini kullanan Karasu, sürecin bittiğine işaret etti.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # hdp # mustafa karasu