Sözde PKK lideri Murat Karayılan Türk Ordusu'na yalvardı: ''Durun artık vurmayın''

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst üste darbeler vurduğu PKK, operasyonların sona ermesi için yalvardı. Örgüt sözde liderlerinden Murat Karayılan, yaşanan hezimeti bir kez de kameralar önünde itiraf etti, ''Durun artık vurmayın'' dedi. Bitme noktasına geldiklerini söyleyen Karayılan, sözde demokrasi güçlerinden destek çağrısı istedi.

Sözde PKK lideri Murat Karayılan Türk Ordusu'na yalvardı: ''Durun artık vurmayın''

Yurt içinde Eren , Kuzey Irak'ta Pençe darbeleri ve Mahmur kampı operasyonları ve Suriye'de Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirilmesi.. Güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları terör örgütü PKK'yı bitme noktasına getirdi.

Son olarak Metina'da ağır darbe alan terör örgütünün sözde lider kadrosundan hezimet itirafları art arda geliyor. Cemil Bayık'ın ardından bu kez Murat Karayılan, kamera karşısında operasyonların durdurulması için “durun artık” diye yalvardı.

PKK'nın propaganda kanalı Sterk TV'ye konuşan Karayılan, Türkiye'nin, Kuzey Irak'ta Peşmerge'yi kışkırtarak, Kürtler arasında iç savaş çıkarmayı planladığını öne sürdü. “Bu bir düşman oyunu, uyanık olmalıyız” dedi. Örgütün sahiplendiği Peşmerge saldırılarını inkar etti:

- Biz hiç bir zaman bölge hükümetinin egemenliğinin karşısında olmadık. PKK saldırdı diyorlar, PKK ne zaman Peşmerge'ye saldırmış yav. Ben buradan vicdan sahiplerine sesleniyorum.

''Erdoğan, Bahçeli ve Doğu Perinçek hareketimize genel bir saldırı başlattı. Amaçları önce PKK'yı ortadan kaldırmak'' diyen Karayılan, yurt içinde devam eden Eren operasyonlarından da bahsetti. PKK'nın sözde liderinden yardım çığlıkları da yükseldi. Bölgedeki gruplara ve Türkiye'deki muhalif kesimlere seslendi; “sessiz kalmayın, harekete geçin” çağrısı yaptı:

- Bütün gruplara bütün partilere çağrıda bulunuyorum. sessiz kalmayalım müdahale edelim. Bütün aydınlar sanatçılar sivil toplum kuruluşları taraf olun harekete geçin. Düşmana karşı savaşıyoruz, Türkiye cumhuriyetine karşı savuşuyoruz.

Terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın, 48 dakikalık röportajından hafızalara kazınan ise, “durun artık” diye yalvardığı anlar oldu:

- Durun artık. Bizi bir rahat bıraksınlar. Biraz vicdanlı olun yav.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # erdoğan # pkk # tsk # suriye # Doğu Perinçek # türk ordusu # Bahçeli # cemil bayık # röportaj # peşmerge # sofi nurettin # sterk tv