Kore'nin füze denemesi BMGK'da! Konsey yarın olağanüstü toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin yaptığı füze denemesini görüşmek üzere yarın toplanacak. Rusya Devlet Başkanı Putin, füze denemesinin kendileri için tehdit olmadığını söyledi.

Kore'nin füze denemesi BMGK'da! Konsey yarın olağanüstü toplanacak

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin yaptığı füze denemesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil toplantı çağrısı yapmasına neden oldu. Konsey, yarın toplanarak füze denemesine verilecek tepki konusunda karar verecek.

Amerika Pasifik Kuvvetler KomutanlığıKore’nin füze denemesi yaptığını ve söz konusu füzenin Japon Denizi'ne düştüğünü açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006 yılından bu yana çeşitli askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.

Öte yandan, dün füze denemesine tepki gösteren Amerika Başkanı Donald Trump, "Rusya'nın kendi toprakları yakınlarında füze denemesi yapılmış olmasını memnuniyetle karşılayacağını sanmadığını" söylemişti. Trump, bunun Rusya için tehdit oluşturduğunu da ifade etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise "Bir Kuşak Bir Yol Projesi Forumu" kapsamında yaptığı basın toplantısında Kore'nin füze denemesi konusuna değindi.

Trump'ın sözlerine de değinen Putin, füze denemesinin kendileri için tehdit oluşturmadığını söyledi. Putin "Bu konuda medyada yer alan haberler provokasyon" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Diyaloğa geri dönmeliyiz. Kore'yi tehdit etmek yerine sorunları çözmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# bmgk # Kore # kore demokratik halk cumhuriyeti # Japon Denizi