Hakkari'de annelerin evlat nöbeti devam ediyor

Hakkari'de anneler evlat nöbetine devam ediyor. Evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan aileler Hakkari'de HDP il binası önüne yürüdüler bugün. Ellerinde Türk bayrakları ile Hakkari sokaklarındaydılar... PKK karşıtı sloganlarla evlat nöbetinde ne kadar kararlı olduklarını gösterdiler. HDP'nin kapatılması çağrısının yinelendiği eyleme Vatan Partisi Öncü Kadın, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği de destek verdi.

Hakkari'de annelerin evlat nöbeti devam ediyor

Evlatları HDP-PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin evlat nöbeti devam ediyor.

Evlat nöbetindeki annelerin sesi bu defa Hakkari'den duyuldu. "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir" ve "Kahrolsun HDP" sloganları ile HDP Hakkari il binası önüne yürüdü aileler, evlatlarını almak için ne kadar kararlı olduklarını göterdiler.

HDP binasından ise yine provokasyon yapıldı. Ailelerin yürüyüşü ve açıklaması sırasında binalarından müzik sesi açan HDP'liler, ailelerin sesini bastıramadı.

Kayınbiraderi 5 yıl önce dağa kaçırılan Leyla Çiftçi, "Biz haklı davamıza devam edeceğiz, çocuklarımızı alana kadar hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

VATAN PARTİSİÖNCÜ KADIN, TGB VE CKD AİLELERİN YANINDAYDI

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tulin Oygür ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar'da oradaydı.

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, ailelerin kararlı direnişinde sonuna kadar yanlarındayız dedi.

HDP'nin kapatılması çağrısı da yine HDP Hakkari il binası önünde yinelendi. Aileler ve katılımcılar Anayasa Mahkemesi'ne bir kez daha çağrı yaptı.

# pkk # hdp # vatan partisi # Hakkari # anayasa mahkemesi # evlat nöbeti # türkiye gençlik birliği # hdp pkk # Cumhuriyet Kadınları Derneği # tülin oygür # meltem ayvalı # öncü kadın # Vatan Partisi Öncü Kadın # dilek çınar # hdp pkk evlat nöbeti # HDP eylem # Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı # HDP evlat nöbeti # Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar # Hakkari evlat nöbeti # hdp Anayasa Mahkemesi # HDP il binası eylem # Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tulin Oygür