ABD Genelkurmay Başkanı, Ankara'da

Ankara'da dün Amerika'nın talebi üzerine önemli bir görüşme gerçekleşti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, mevkidaşı Joseph Dunford ile 4 buçuk saat süren bir toplantı yaptı. Görüşmede Suriye ve Irak konuları ele alındı.

ABD Genelkurmay Başkanı, Ankara'da

Irak ve Suriye'nin geleceğine yönelik kritik bir toplantı yapıldı. Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüştü.

Amerika'nın talebiyle yapılan ve 4 buçuk saat süren görüşmede, bölgesel güvenlik konularıyla Irak ve Suriye'de meydana gelen son gelişmelerin ele alındı. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasının ve terörizmle mücadelenin müştereken yürütülmesinin altı çizildi.

Görüşmede, Menbiç'ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka'daki son durum, Musul Harekâtı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak'taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

El-Bab ve Rakka başta olmak üzere, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı ortak mücadele yolları da masaya yatırıldı. Telafer ve Sincar'daki hassasiyetler ve konunun yakinen takip edildiği karşı tarafa iletildi.

Görüşmede Fırat Kalkanı harekâtına koalisyon güçlerince hava desteği verilmesinin önemi vurgulanırken halkın Cerablus'a ve diğer yerleşim yerlerine geri dönüşünün bölgede istikrarın sağlanmasına katkısı dile getirildi.

Ayrıca Fethullahçı Terör Örgütü'nün Amerika'da devam eden faaliyetleri hakkındaki rahatsızlığımız da yinelendi.

Görüşmenin ardından Dunford Ankara'dan ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar # Joseph Dunford # Hulusi Aka