Tahir Elçi davası başladı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin dava görülmeye başlandı. Davada biri ihraç üç polis ve firari 1 PKK'lı yargılanıyor.

Tahir Elçi davası başladı

DiyarbakırBaro Başkanı’yken 2015 yılında basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada yaşamını yitiren Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin dava görülüyor.

3 polis memuru ve firari 1 PKK'lı teröristin yargılandığı davanın ilk duruşması, Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

HDP'li milletvekilleri, çok sayıda baro başkanı, avukatlar, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Tahir Elçi'nin eşi salonunda hazır bulundu.

Sanık polisler, bulundukları illerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle savunma yapacak.

Diyarbakır Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık polislerin bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Terörist Yakışır'ın ise 2 polisin şehit olmasına neden olmak, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmaktan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, Elçi'yi olası kastla öldürmekten 20 yıl, polis memuru S.T.'yi öldürmeye teşebbüsten 20 yıl, izinsiz silah bulundurmaktan 5 yıl olmak üzere toplam 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapsi isteniyor.

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda tahrip olmasına tepki amacıyla, 28 Kasım 2015’te basın açıklaması yapmıştı. Bu sırada PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.

# polis # pkk # terörist # diyarbakır # hdp # baro # tahir elçi