İzmir'de suya zam

İzmir’de suya yüzde 11,7 zam yapıldı. CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen zamlı tarife 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak.

İzmir'de suya zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı birinci olağan toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısından suya zam çıktı. CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin oylarıyla, 1 Eylül 2020'den geçerli olmak üzere suya yüzde 11,7 zam yapıldı.

Zamlı tarifeye göre konutta 0 ila 13 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 5,57 liraya, 14 ila 20 metreküp fiyatı 6,02 liraya yükseldi. 21 ve üstü metreküp suyun fiyatı ise 12,41 lira olarak belirlendi.

Ak Parti su zammı oylamasında red oyu kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Türkiye'nin en pahalı suyunu yeniden İzmir'in kullanmaya başladığını belirtti.

Eleştirilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zammı TÜFE uyarlaması olarak savundu.

Zamlı tarife ile ilgili ise İZSU Genel Müdürlüğü’nden “kar oranı öngörmeden maliyetlerle başa baş bir fiyat politikası izlendiği, artışı mümkün olan en düşük seviyede tutmaya gayret gösterildiği” açıklaması yapıldı.

ulusal.com.tr

# izmir # su zam