FETÖ firarisi eski başsavcı vekilinin kardeşi itirafçı oldu

Ergenekon ve Balyoz kumpasının sözde savcısı firari FETÖ'cü Fikret Seçen'in kardeşi Faruk Seçen itirafçı oldu. "FETÖ ile beni abim tanıştırdı, telefonuma Bylock'u yüklememi o istedi" diyen Seçen, abisinin Belçika'da olduğunu söyledi.

"FETÖ ile beni abim tanıştırdı" dedi. Bylock'u nasıl yüklediğini ve Bank Asya'ya neden para yatırdığını söyledi. En büyük itirafı da firari FETÖ'cü ağabeyinin yerini söylemesi oldu.

FETÖ'cü Ergeenkon ve Balyoz kumpasının firari savcısı Fikret Seçen'in avukat kardeşi Faruk Seçen itirafçı oldu.

FETÖ üyeliği nedeniyle yargılandığı İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren Seçen, örgüte nasıl katıldığını anlattı.

"FETÖ İLE ABİM TANIŞTIRDI"

Lise yıllarında bu yapı ile tanıştım. Abim Fikret, bu örgüte ait bir öğrenci evine beni götürdü. Bu evde kalan şahıslardan ikisi askeri liseye devam etti. Ben de üniversite sınavına kapatılan FEM dershanesinde hazırlandım. Bu eve İ.G. isimli bir arkadaşla gidiyordum.

Bylock programını abisinin isteği üzerine 2014 yılında yüklediğini belirten sanık Seçen, 17-25 Aralık sonrası yine abisinin isteğiyle Bank Asya'ya 100 bin lirayı yatırdığını itiraf etti.

Etkin pişmanlık hükmünden yararlanmak istediğini kaydeden Faruk Seçen, yurtdışına çıkan abisinin Belçika'da olduğunu açıkladı.

"ABİM FİKRET BELÇİKA'DADIR"

Bildiğim her şeyi samimi olarak anlattım. Abim Fikret Belçika'dadır. Ben burada mağdurum. Hakkımda etkin pişmanlık hükümleri uygulanmasını talep ediyorum. Kimseye iftira atmadım, doğru bildiklerimini söyledim, her zaman da teşhis yapamaya hazırım.

İfade sonrası hakkında yurt dışı yasağı koyarak Faruk Seçen'in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ulusal.com.tr

# fetö # fikret seçen # Faruk Seçen