Kripto balonu patladı mı?

Bitcoin piyasası son dönemin en hareketli günlerini yaşıyor. 35 bin doların altına gerileyen Bitcoin'de fiyatların nasıl devam edeceği merak konusu. Şimdi herkes "Kripto balonu patladı mı?" sorusunun yanıtını arıyor.

Kripto balonu patladı mı?

Dünyanın merak ettiği konu 'Bitcoin' piyasasındaki belirsiz gidişat milyonlarca kişiyi etkiliyor. Yatırımcılar, son dönemde değer kaybeden kripto para piyasasındaki belirsizlikten endişeli.

Güvenlik açığı tartışmalarının odağındaki Bitcoin ile ilgili son günlerde ABD Hazine Bakanlığı da yatırımcıları ilgilendiren bir adım attı.

ABD Hazine Bakanlığının vergi uyumluluğu planında özellikle kripto paralar konusunda kontrolün sağlanması için rapor hazırlandı.

ABD'DEN İLK KEZ KRİPTO PARA ADIMI

ABD, piyasa değeri yaklaşık 2 trilyon dolara çıkan kripto paraların endişe oluşturduğunu ifade ediyor. Kripto para birimlerinin vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel olarak yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırarak önemli bir tespit sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi.

ABD tarafında ilk kez kripto paralarla ilgili bir adım sayılabilecek bu durumun gelecek 10 yıl dünyanın önemli bir gündem maddesi olabileceği de konuşulanlar arasında.

Hazine Bakanlığının kripto para raporunda da yatırımcıları ilgilendiren önemli bir karara imza atılması dikkati çekti. İşletmelere gönderilen ve adil piyasa değeri 10 bin dolardan fazla olan kripto varlıkların bildirilmesi istendi.

# açıklama # bitcoin # dolar # kripto