Erdoğan için Yargıtay'a başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi 27 Ağsutos'taki AKP kongresi öncesi Yargıtay'a başvurdu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği için, AKP kongresine katılamayacağını söyledi.

CHP'li Atilla Kart, AKP kongresi öncesi Başbakan Erdoğan'la ilgili olarak Yargıtay'a başvuruda bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Ağustos'ta partisiyle ilişiğinin kesileceğini ve milletvekilliğinin sona ereceğini söyledi. Kart, Erdoğan'ın AKP'nin yetkili kurullarını ve 27 Ağustos'ta yapılacak Genel Kurulu yönetmesinin engellenmesi talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Kart, başvurusunda, Anayasa'ya göre Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmiş sayıldığını, partisiyle ilişiğinin kesilmiş olacağını ve milletvekilliğinin sona ereceğini ifade etti.

Kart, AKP'nin tüzüğü ve Siyasi Partiler Yasası gereğince en geç 10 gün içinde Genel Başkan Vekilini seçme zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Seçilecek Genel Başkan Vekili'nin partiyi 45 gün içinde genel kongreye götürmesi gerektiğini belirtti.

CHP'li Kart, Erdoğan ve AKP'nin yetkili organlarının yasa ve anayasadan kaynaklanan görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # erdoğan # yargıtay # Atilla Kart # başvurdu