O hala çok özel kişi

Büyük yolsuzluk soruşturmasında yargılanan iş adamı Rıza Sarraf'ın eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in tahsis ettiği 3 özel plakalı VİP aracı kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, kesinleşmiş bir ceza olmadığı için plakaların iptalinin söz konusu olmadığını söylerken İstanbul Emniyet Müdürlüğü verilen plakalar iptal edildi dedi

O hala çok özel kişi

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında yargılanan Rıza Sarraf'ın eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in talimatıyla tahsis edilen 3 özel plakalı aracı kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, İçişleri Bakanlığı Sarraf'a biri Ankara, ikisi İstanbul plakalı olmak üzere 3 adet "Sivil plaka tahsisi" yaptı. Verilen 3 VİP aracın plakaları ve bilgileri gizli tutuldu.

Operasyonda tutuklanan Sarraf, serbest bırakıldıktan sonra da bu araçları kullanmaya devam etti. Sarraf'a tahsis edilen bu plakalara, trafik cezası kesilse de tahsilat yapılamıyor. Plakalar, trafikte emniyet şeridi kullanma ve yol üstünlüğü de sağlıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sarraf hakkında kesinleşmiş bir ceza olmadığı için plakaların iptalinin söz konusu olmadığını savundu.

Bu aradaİstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Söz konusu plakalar, İçişleri Bakanlığı'nın 06.09.2013 tarihli olurlarına istinaden tahsis edilmiş ve 19.02.2014 tarihli olurlarına istinaden iptal edilmiştir" denildi

ulusalkanal.com.tr

# vip # muammer güler # plaka # rıza sarraf