Vaka sayıları düşmüyor: Türkiye'de yeni tedbirler gündeme gelecek mi?

Salgın ile mücadelede hala tam olarak bir başarı sağlanamadı. Dünya genelinde vakalar yeniden artışa geçti. Avrupa ek tedbirleri gündeme getirdi. Peki Türkiye'de de yeni tedbirler alınacak mı? Uzmanlar ek tedbirlerin yanı sıra aşının önemine vurgu yapıyor.

Vaka sayıları düşmüyor: Türkiye'de yeni tedbirler gündeme gelecek mi?

Bir buçuk yıldır hayatımızın her alanını etkileyen salgının ilerleyişi hala durdurulamadı. Üstelik her geçen gün mutasyon uğruyor. Yeni varyantlarla karşımıza çıkıyor.

VAKALAR UZUN SÜREDİR 20 BİNLİ RAKAMLARDA SEYREDİYOR

Artan vakalara karşı Avrupa'da birçok ülke ek tedbirleri gündeme getirdi.

Türkiye'de de vakalar uzun süredir 20 binli rakamlarda seyrediyor. Yeni tedbirlerin gündeme getirilip getirmeyeceği tartışılıyor.

SALGINDA AŞININ ÖNEMİ

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yeni tedbirlerin gelebileceğini söyledi. Buna ek olarak aşılamaya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzbay, aşılamanın artması için daha ikna edici bir yöntemin uygulanmasını önerdi. Aşının koruyucu özelliğine dikkat çekti.

# türkiye # avrupa # aşı # mücadele # üsküdar üniversitesi # tedbir # salgın # kovid 19 # vaka sayıları # BioNTech # MUTASYON # sinovac # türkiye kovid 19 # varyant # Kovid 19 vaka sayıları # Tayfun Uzbay